Farang

farangkirja

Helsingissä Taidehallin tiloissa sijaitseva Farang on modernia aasialaista ruokaa tarjoava suosittu laaturavintola, jota pyörittävät maailmalta oppinsa hakeneet huippukokit Tomi Björck ja Matti Wikberg.

Farang – modernia aasialaista kertoo tekijöidensä intohimoisesta suhteesta ruokaan. Keväällä 2010 ilmestyvä kirja esittelee Farangin ruokia, juomia, raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä. Teos antaa myös kattavan kuvan tämän hetken aasialaisesta ruoasta. Kirjassa luodaan myös silmäys kiireisen ravintolan kulissien taakse, keittiön ja salin hektiseen toimintaan päivän aikana.

Tuukka Kosken tasokkaat ja suuret valokuvat ovat jo itsessään makumatka ja graafikko Kimmo Kivilahden suunnittelema ulkoasu ja Jukka Iivarisen taittotyö erottaa teoksen tavanomaisista ruokakirjoista.